My cousin Tory stopped by the house to see where he could lend a hand.  I had no idea he had a construction business.  I offered him the 14″, 14′ LVL beam that has been sitting in my living room ever since my dad mis-cut it.  He paused, stared at the opening where we had removed the wall, turned stared at the opening between the living and dining room which was the original and said why don’t you use is to raise this opening so the heights are uniformed.

Brilliant idea, so Cameron (my go to worker) and I tore out the existing framing, cut the LVL into two equal lengths, and hung it.  This is a non-load barring opening, so no fear of the upstairs falling.  It looks awesome.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s